RAINDOGGS holder liv i soul

At skabe et album kan være en lang proces og vejen fra koncept til lyd vanskelig. Inspirationskilden for RainDoggs album One Armed Bandit er smerte, der stammer fra bandets bassist Rob Porta egne oplevelser. Selvsamme person fungerer også som kvartettens primære drivkraft.

Bandet beskriver deres lyd, som Tom Waits og Snoop Dogg i en ’68 Camaro. Men lad os tage en blaffertur på bagsædet af albummet One Armed Bandit. Overordnet præges albummet af en nedtonet og mørk blanding af R&B og Soul, der stedvist byder på elementer fra Jazz. Forestil dig James Sallis i en film noir-udgave.

Første afkørsel på denne roadtrip er sangen My Medicine, der er en vellykket nyfortolkning af Snoop Doggs klassiker af samme titel. Aldrig har et så alvorligt emne været så cool og afslappet. Sangen blev indspillet med Larisa Montanaro, der efterhånden er blevet afløst af den mindst lige så bedårende sangerinde Kassy Key.

Albummet byder på en god cocktail af tempofyldte og afdæmpede numre, hvor der samtidig er plads til at eksperimentere med de nuancer genren byder på. Mens Ain’t The Madonna, Ain’t Your Whore domineres af rockens elementer, så er Slight Of Hand domineret af trompet-spillet, krydret med lidt scratches. Til trods for skiftende musikalsk fokus, så bevares en god rød tråd gennem hele albummet og bevarer samtidig motivationen til at blive hængende som lytter.

Mere info finder du på,
raindoggs.com

One Armed Bandits absolutte styrke, er også albummets absolutte begrænsning. Denne mørke og mere tunge fortolkning af genren er bestemt ikke enhvers kop te, men for afficionados bestemt et must-have.

Køb The Raindoggs – One Armed Bandits på iTunes eller stream via Spotify.

 

One Response

  1. [...] ~ Soundiac Music Blog [...]

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top