Mac G Herc – Evolution

Lydklip: Adobe Flash Player (version 9 eller højere) kræves for at afspille dette lydklip. Hent den seneste version her. Du skal også have JavaScript aktiveret i din browser.

Virker navnet bekendt? Måske fordi det minder om HipHop-genrens pionerer, eller fordi du har haft mulighed for at høre Mac G Herc’s 2010 mixtape “Jack Daniel’s Based Thoughts”?! Uanset hvordan du vender og drejer den, så er danskeren tilbage med sit engelsk-sproget hjertebarn ‘Evolution’.

Mac G Herc, der borgerligt hedder Mark Harboe, er ikke længere grøn bag ørene og med 2010 udgivelsen “Jack Daniel’s Based Thoughts” viste han os, at rap godt kan fungere med andre genrer og udenfor hjemmebane. Det gjorde han, da han bl.a. lagde stemme til Jakwob’s remix af “Starry Eyed” af Ellie Goulding.

EP’en ‘Evolution’ følger op på denne mash-up af elektronisk musik med rap. Det kan argumenteres om han blot følger tidens trends og spørgsmålet må i sidste ende være, er det her virkelig en evolution? Og svaret er, ja!

Tilbage i dagen snakkede man meget om concious hiphop og jeg vil i sammenhæng med denne udgivelse genoplive udtrykket. Spydspidsen for denne subgenre er folk som Talib Kweli og Mos Def. Men her er der tale om en ny generation, der tager socialkritiske emner op med beats der er lige oppe i tiden.

I åbningsnummeret “Single Celled Organism/Outta The Water” hedder det blandt andet,

“[...] the blood of the beast at the top of the chain.

number one predator, spreading like a virus.

Consuming every natural resource, don’t let us find it.

All I got on my mind is survival.

But god damn I’m blinded.”

Med sig på EP’en har han sangerinden Damiri, der støtter Mac G Herc på sangen “How To Be Human”. En sang der præsenterer sig med en beat der klart kunne blive en banger på dansegulvene, dog savner jeg her lidt mere intensitet og energi i Damiris ellers flotte stemme. Men også her har vi den lyriske dybde, samtidig med at den røde tråd fortsættes.

“Don’t you wonder, if you’re living like you should.

And would you change anything if you could.

Are you doing what you can, to be a better man or woman.

Or taking short cuts when nobody’s looking.”

Men evolution skal ikke kun ses i lys af lyrisk eller samfundsmæssig udvikling, men også på beatsiden er der tale om en safari gennem musikkens verden. “Gene Flow” der har Decimal som feature, har modsat de andre sange på EP’en en langt mere funky disco lyd. En sang der er mere introvert.

Førnævnte sang bliver afløst af “(R)Evolution”, som har et meget catchy bridge, men som bestemt ikke slører for sangens budskab.

“Do you really want this place to burn in flames.

That we ignited cuz we can’t fucking change.

Everything you know’ll disappear in a mushroom cloud.

The once green grass is nothing now.

So for those of us, who’s had enough.

R evolution starts now.”

EP’en slutter af med “New World/Biosphere”, som godt kunne være min personlige favorit på udgivelsen. Mest af alt fordi der er tale om en vellykket Drum ‘n’ Bass-beat, som Mac G Herc på talenteret vis lægger sin stemme over. Omkvædet har netop den energi, som jeg har savnet ved “How To Be Human”.

“Ripping it apart so I can rebuild it (x3)

Everything is changing, can’t you feel it.

Ripping it apart so I can rebuild it (x3)

The old world is dead and I’m the one who killed it.”

Men “Evolution” vil ikke være det samme, uden Daniel Rothmanns beats. Han leverer netop den stemning Mac G Herc har brug for sit budskab. EP’en er uden tvivl et vellykket projekt – en slags musikalsk rejse gennem en reelt eksisterende Matrix. Mark Harboe er i hvert fald en MC jeg ser frem til at høre mere af.

“Evolution” kan downloades på: http://www.macgherc.com/

3 Responses

  1. LarsFromGTown siger:

    Bawse!

  2. [...] → Læs også: Mac G Herc – Evolution [...]

  3. [...] er fast  leverandør af beats for den engelsksprogede rapper Mac G Herc. Nu er Daniel Rothmann klar til at få dansegulvet til eksplodere med sin single “Disco [...]

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Top