Close

28. september 2011

Farvel K.B. Hallen?

Det traditionsrige K.B. Hallen står ikke til at redde og alt peger på et farvel efter 73 år. Her har vi fået en kommentar af Morten Brønnum Jensen, der er arrangør af Danish DJ Awards.

I flere generationer har K.B. Hallen lagt gulv til unikke oplevelser. Tilbage i 1938 blev det kulturelle fyrtårn indviet af Kong Christian X og dengang var bygningen det største privatejede sportsanlæg. Gennem sine 73 år har de ansvarlige bag K.B. Hallen ikke mistet pusten og uafbrudt været på højde med tiden. Netop denne zeitgeist var grundlag for jazzens store navne Duke Ellington og Louis Armstrong gæstede Danmark i 1950erne, samt da Rock ‘n’ Roll-feberen brød ud i 1960erne, hvor højdepunkterne var The Beatles i 1964 og The Rolling Stones i 1966.

Den dag i dag er ramme for populærkulturens arrangementer. Siden 2005 afholdes finalerne i MC’s Fight Night, hvor den ultimative konge af ord krones. Også den elektroniske del af popkulturen gæstede hallen i form af Danish DJ Awards i 2003. Morten Brønnum Jensen er manden bag DDJA og fortæller om K.B. Hallen,

Selv afholdte jeg DDJA i K.B. Hallen i 2003 og det var en stor oplevelse, og med stor respekt man stod i denne gamle hal, hvor Beatles og stort set alle andre af de største navne har spillet for et begejstret publikum. Hallen rummer så mange minder fra musik og sport – så det er virkeligt trist at se dette ske. Men måske giver det mulighed for en ny og forbedret hal, selvom det historiske jo desværre ikke kan erstattes.

Ikke første gang

I 1944 blev K.B. Hallen ramt af en voldsom eksplosion. Det viste sig at være en terroraktion gennemført af de danske nazister i Schalburgkorpset, men betonkonstruktionen hold stand og “kun” facaden blev beskadiget.

Spørgsmålet er: Kan den reddes? (Opdateres…)

I morges hed det endnu at hele konstrunktion var beskadiget i sådan en grad, at den ikke står til at redde. Hen over middagen ændrede stemmerne sig dog. Alle er dog enige i, at hallen vil bære ar af branden for fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *