Close

20. december 2011

Henrik Hass i svær balancegang

De fleste kender nok Henrik Hass for sine freestyle-evner ved det årlige MC’s Fight Night, hvor han i 2007 løb med prisen for bedste punchline. Nu er han klar med sit debutalbum “Nøgen med sokker på”.

Om han har indspillet albummet nøgen og med sokker på, skal jeg ikke kunne sige – men titlen giver rum for fortolkning og fordybelse. For hvad skal det egentlig sige, at være nøgen med sokker på? Er det fordi Henrik Hass prøver at fylde udgivelsen med personlige reflektioner, dog uden helt at gå under huden?

Skæringen har mange elementer, der virker lidt for bekendt og meget tyder på, at Henrik Hass endnu ikke har fundet sin plads i HipHop-universet. Hass er langt fra den første til at stå overfor det problem, når vedkommende skifter fra freestyle og battles, til det skrevne univers. For mens det handler om hurtighed og om at være rapkæftet i battles, så kræver albumudgivelser en fordybelse. Det er netop denne fordybelse der giver et album langtidsholdbarhed.

Men én ting er helt sikker, de mange år på landevejene kommer ham til gode. Hvor andre debutanter ofte fejler på lyrikken, så står Hass bomstærk! Det er denne stabilitet der gør, at debuten bliver reddet på målstregen. Undervejs leveres punchlines, der får lytteren til at trække på smilebåndet og det til trods for, at der er tale om et meget personligt album – Og præcis som dette skal det ses. Er du til kreativ og kompleks lyrik, så er Henrik Hass lige noget for dig. Du får det serveret med dansk humor a la carte.

Albummet er således præget af en rejse igennem forskellige etablerede rappers universer. Hvor “Søvnløs søndag nat” lyder som et nummer fra Kasper Spez’ scrapbog, så er selveste titelnummer direkte ud fra Jødens lærebog. Det er lidt ærgerligt, når et nummer som “Menneske” virkelig er kreativ og godt gennemført.

One Comment on “Henrik Hass i svær balancegang

[…] Debutalbummet blev modtaget med blandende følelser af landets anmeldere. Selvom anmeldelserne var gennemsyret af ros til teknikken, så blev det ikke mere end til 2/6 hos WOTS og 3/6 hos Undertoner. Også Soundiac mønstrede med blandede føler under overskriften “Henrik Hass i svær balancegang”. […]

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *