Close

21. december 2011

Vokadin bringer den beskidte lyd

Du har måske snuset lidt til navnet Vokadin, der senest gjorde sig bemærket med singlen “Pathetic!”. Inden bandet i 2012 udgiver deres debutalbum, kan du nyde deres debut-EP. So fucking raw & uncut!

Det er sjældent, at en pressemeddelelse er værd at opbevare i tiden efter et indlæg er offentliggjort. Men forsangeren har i dette tilfælde sat sig ned og brugt et par minutter, men det kommer vi lige tilbage til et par afsnit længere nede.

Den selv-betitlede EP er musik i sin mest brutale og rå form. Der er langt til den fejlfrie digital skabte og bearbejde lyd, der pryder hitlisterne. Vi er helt dernede, hvor de musikalske urinstinkter taler til os. Sådan er Grunge og alt tyder på, at bandets medlemmer har læst samtlige sider i den store bog “Grunge A-Z”. Man har i denne omgang ikke genopfundet genren, til gengæld har man fundet alle de fucking fede elementer frem, som vi så meget elskede dengang. Resultatet er en brølende EP, der ikke ligger så forfærdeligt fra lyden, som vi kender den fra genrens fædre.

Medlemmernes baggrund i bands, som Spinning Jenny og You Go First Mindy!, giver uden tvivl genklang i teksterne og melodierne og dermed efterlader Vokadin sit helt eget fingeraftryk i grungen. Således er EP’en et must-have i enhver pladesamling, der indeholder navne som Nirvana og Melvins.

Historien om Vokadin
Men EP’en er også en fortælling om en rejse og om at finde sin plads i musikken. Bandet blev faktisk allerede grundlagt i 2005 – så hvorfor skulle vi vente helt til 2011 på en debut? Musik er en kunstform og det kommer aldrig helt uden omkostninger. Således udtalte forsangeren Mads Aarby i et interview på Soundiac.com i 2009,

“Vokadin var en god undskylning for at kunne ryge en masse hash, være total blæst og stadig kunne sige at man i det mindste forsøgte på at spille musik.”

→ Læs også interviewet med You Go First Mindy!

Men der var også de andre projekter, som de føromtalte You Go First Mindy! og Spinning Jenny. Alt det har bandets fem medlemmer efterhånden lagt lidt på afstand og Vokadin får lov til at ånde – Men rockens anarkistiske elementer får lov til at leve videre. Mads Aarby fortæller således i pressemeddelelsen,

“EP’en er optaget på et pladeselskabs kontor efter lukketid. Nærmere bestemt hos Crunchy Frog. Vi brændte en basforstærker af og røv-smadrede en guitar, for at få vores rå og ærlige udtryk helt klar igennem. Uden brug af nogle special-effects overhovedet.

Derefter tog vi til Rotterdam, for at skyde et lang one-take til musikvideoen (Se musikvideoen “Pathetic!”), på en bro, vi havde fundet på Google Maps u en voldsom band brændert. Afsted! Afsted! Afsted!.”

 

One Comment on “Vokadin bringer den beskidte lyd

[…] med at indspille deres album, efter at vi i december 2011 fik en smagsprøve i form af deres EP “So Fucking Raw & Uncut!”. Videoen viser, at vi kan forvente en hyldest til […]

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *