Close

1. marts 2012

Bogudgivelsen “Get Played On Radios” giver værktøjer til musikere

Med en øget kendskabsgrad følger, som regel, også mere administrativt arbejde – især når man som solist eller band er independent. Hvilke krav stilles af medierne? Hvordan opfylder jeg kravene? – Og ikke mindst, hvordan kommer jeg ud til radiostationerne? Det prøver bogudgivelsen “Get Played On Radios” at svare på.

Bag udgivelsen “Get Played On Radios” står forfatterne Magnus Gabriels (a.k.a M.A.G.N.U.S) og Ian Nilsen, der nu deler deres brancheerfaring. Magnus Gabriels har sine rødder dybt plantet i det københavnske indie-miljø og er tilknyttet selskabet BritishPopSongs.co.uk. Det internetbaserede independent pladeselskab blev grundlagt oktober 2010 af bogens medforfatter Ian Nilsen.

Der er mange, mange musikere, der dyster om de få airplay minutter, der findes. Og hvordan får jeg overhovedet foden indenfor? Et centralt emne i bogen er nøgleordet ‘professionalisme’. Om du er major eller indie, så er din kommunikation  med til at danne et førstehåndsindtryk af musikkens kvalitet. Forfatterne kommer godt rundt i de relevante emner, dog uden at fordybe sig mere end nødvendigt. Hertil er der suppleret med førstehåndsviden fra DJs på amerikanske universitetsradioer, programchefer på større regionale tyske stationer og værter på engelske reklamefinansierede stationer.

Selvom titlen fremstår lidt snævert, så dykker forfatterne også ned i emner som pressemeddelelser, det opfølgende telefonopkald og udvikling af en markedsføringsstrategi.

Om udgivelsen fortæller label manager Ian Nilsen,

”Der er alt for mange rigtig gode sange, der aldrig når til playlisterne, fordi de ikke præcist nok matcher formatet. Vi opfordrer ikke bands til at lave musik efter radioformater, men opfordrer til at være meget klar over hvilke radioer man jagter og så sørge for at have et remake af sine singlerne så de passer til dette format.”

Bogen egner sig især til de musikere, der føler sig lidt på glatis i forhold til branchens takt og tone, men som i øvrigt kan fordybe sig på egen hånd.

– Bogen blev udgivet som eBog den 20. februar 2012, mens den fysiske version forventes at blive udgivet den 20. marts 2012. Læs mere på: www.beathouse.co.uk og www.britishpopsongs.co.uk

One Comment on “Bogudgivelsen “Get Played On Radios” giver værktøjer til musikere

[…] indlægget “Bogudgivelsen “Get Played On Radio” giver værktøjer til musikere” fra den 01. marts 2012 skrev […]

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *