Close

23. april 2012

YouTube dømt for musikvideoer

En dom ved retten i Hamburg i Tyskland kan betyde, at YOUTUBE-ejer GOOGLE skal betale en ekstraordinær stor regning for de musikvideoer tjenestens bruger har lagt ud.

YouTube’s forsvarstale var den samme som altid – Vi (YouTube, red.) er ikke ansvarlig for det indhold brugerne lægger ud, det står i vores vilkår. Men dommen er klar og tydelig, fjern det materiale der krænker ophavsretten eller betal erstatning.

Retten pålægger YouTube dog ikke at indføre skærpet kontrol af brugerne igennem filtre, eller lignende. Tjenesten skal dog reagere på anmeldelser af krænket materiale.

Sagen er rejst af GEMA, den tyske pendant til KODA, som har haft stor succes med at få internationale virksomheder til at tilpasse deres tjenester. Hos Berlingske Business hedder det, “I 2009 fik GEMA gennemført, at fildelingstjenesten RAPIDSHARE indførte et filter, som skulle fange ulovlige musikkopier, og i marts 2012 fik Rapidshare ved en ny domstolsafgørelse besked på at være mere aktive i forhold til at standse piratkopieringen.

Musiktjenesten GROOVESHARK har trukket sig ud af Tyskland med beskeden om, at GEMAs betalingskrav gør det umuligt at drive forretning med overskud i landet.”

Det omtalte betalingskrav skyldes GEMA’s faste betalingspolitik på 10% af omsætningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *