Close

25. juni 2012

Monks of Mellonwah i dystert opgør

[textbox width=”300″ align=”right”]

Lyt til Monks of Mellonwahs EP Stars Are Out på Spotify.
[/textbox]

Det australske kvartet Monks of Mellonwah har allerede skabt en del opmærksomhed  med udgivelsen af deres første EP “Stars Are Out”. I slutningen af maj lancerede bandet deres ambitiøse opfølger “Neurogenesis” – og forventningerne er tårnhøje. Især når bandets CV indeholder en nominering som Best International Act ved L.A. Music Awards, samt vinderen af både Best Indie Rock Band ved årets Artists In Music Award og førstepræmien for musikvideoen til singlen “Swamp Groove” ved Harold’s Short’s Short Film Festival.

I kølvandet på lanceringen af EP’en Neurogenesis udgiver bandet singlen Neverending Spirit, der bevæger sig et sted mellem, PlaceboLive og Poets Of The Fall. Sangen ser bort fra nutidens klichéfyldte tendenser, til fordel for genrens kerneværdier. Væk fra popmusikkens skønmalerier og Hollywood-agtige idoliseringer. Resultatet er en single, der i sig selv er meget harmonisk, men samtidig formår at give emnet en dyster klang. Og det er der god grund til. EP’ens koncept er netop at analysere mennesket fra et mere nøgternt synspunkt. Musikvideoen underbygger den følelsesladte single og personliggør hele oplevelsen omkring Neverending Spirit.

Det ville dog være synd at lade Neverending Spirit stå alene, da EP’en på flot vis følger en rød tråd. Dog kan man stedvis savne lidt mere energi og mindre øvelseslokale – med det sagt, er bandet nået langt. Både musikalsk og menneskeligt, hvilket blot øger glæden ved udsigten til et fuld længde album.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *