Close

21. januar 2014

DinahMoe leger med interaktiv lyd – Vi har set på de bedste

DinahMoe: Hvor er Carlsbergs fest med Axwell?

Svenske DinahMoe er specialister i hjemmesider med interaktiv lyd og musik, og har blandt andet B-Reel, Saatchi & Saatchi, samt DDB på deres referenceliste. Men for at beholde førertrøjen indenfor ens område for ekspertise, skal der ikke blot tænkes i innovation, men der skal også trænes. Derfor har virksomheden etableret DinahMoe Labs, der på samme tid fungerer som showroom og sandkasse – og hvor der er plads til tværgående samarbejde med blandt andet Tate Modern og Google Creative Labs.

DinahMoe får komplekse og interaktive kampagnesider til at lige så let som en leg. – Og det er måske også grunden til at specialisterne høster den ene pris efter den anden for deres arbejde. Nøglekomponenterne for deres arbejde er fuldskærmsvideoer, et flot og intuitivt user interface og ikke mindst en tryllebindende lydkulisse. Det der egentlig gør dem så ekstraordinær er, at de formår at gøre musik tilgængelig for alle – selvom brugeren måske har meget begrænset viden i forhold til musikproduktion. SNDC har plukket DinahMoes bedste cases:

Beck: Hello Again

I mainstreamen er han først og fremmest kendt for sin single “Loser”, men den facetrige kunstner har i dette projekt valgt at kaste sig over David Bowies “Sound and Vision”. Projektet involverer et bombastisk setup på 20th Century Fox‘s lydstudie i Los Angeles. Opsætningen bestod af en roterende scene i midten af studiet. Scenen er omkranset af publikummets siddepladser, der roterer i modsat retning af scenen. I den yderste cirkel er et orkester på 167 personer placeret. For at afslutte den medrivende og intense oplevelse, er hele salen indhegnet i videoskærme.

For at give musikentusiasterne den samme oplevelse i stuerne, har man valgt at placere videokameraer, der kan optage 360°. Den store udfordring kom ved, at man ønskede at give lytterne i hjemmene den samme 3-dimensional oplevelse – Også kaldet binaural lyd. Med hjælp fra Jeffrey Andersson fra 3Dio fik man hos DinahMoe skruet en løsning sammen, der gjorde det muligt at optage i 360°.

Resultatet blev en fantastisk interaktiv hjemmeside, der giver aficionados mulighed for at være med til koncerten. Hjemmesiden integrerer brugeren ved hjælp af deres webcam. Ansigtsgenkendelsen registrerer lytteren og justerer lyd- og video-feedet herefter.

→ http://www.hello-again.com/beck360/main/beck360.html

The Exquisite Music Engine

Direkte fra DinahMoe Labs kommer et lille stykke legetøj, udviklet i samarbejde med Google Creative Lab og Tate Modern. Med The Exquisite Music Engine (ThEME) kan alle blive dirigenter og skabe din helt egen filmmusik. Uanset hvilken knap du trykker, så vil generatoren sørge for at outputtet altid vil lyde som et stykke harmonisk sammensat musik.

ThEME er del af kunstprojektet This Exquisite Forest, der lader deltagere starte et træ eller bidrage til en andens træ. Hvert træ består af filmklips, som hver bidragyder kan viderefortælle og det inklusive forgreninger. Resultatet er en skov af emner og tilhørende fortællinger. Inspirationen stammer fra en gruppe surrealisters koncept The Exquisite Corpse. Tanken er at en sætning skrives et ord ad gangen af forskellige bidragsydere. Bidragsyderne kan ikke se, hvad der er blevet skrevet før dem. The Exquisite Forest har videreudviklet grundtanken og giver bidragsyderne muligheden for at starte forgreningerne på et uvilkårligt sted i fortællingen.

Med ThEME kan bidragsyderne skabe baggrundsmusikken til deres små animationer – små animationer, der til sidst bliver til “The Endless Theater”.

→ http://labs.dinahmoe.com/theme

Plink

Ligesom The Exquisite Music Engine, kommer Plink fra bureauets sandkasse DinahMoe Labs. I bund og grund er Plink et multiplayer spil, der bygger på den musikalske grundtanke omkring jams. Helt uden forudgående kendskab til musik, kan spillerne vælge et instrument og jamme sammen med et enkelt klik på musen.

Det fascinerende er, at DinahMoe formår at gøre det, at skabe musik, til en inkluderende oplevelse – Da det ellers er en forudsætning, at man behersker at spille et instrument.

→ http://labs.dinahmoe.com/plink

Carlsberg: Where’s the party

Protagonisten sidder på et tag og nyder solnedgangen. I det fjerne hører han pludselig tonerne af Axwells single “Center of the Universe”. DinahMoe har i denne digitale kampagne formået at skabe en kompleks interaktiv oplevelse, der kombinerer lyd og video. Brugeren skal hjælpe protagonisten med at finde festen, men hvis brugeren ikke følger anvisningerne på skærmen – ja, så er det i værste tilfælde tilbage til start.

For at oplevelsen virker så smidigt og problemfrit som muligt, så er lyden ikke integreret i selveste videoerne, men bliver lagt ind over i forhold til brugerens interaktion. Det betyder at musikken på for eksempel langsomt kan forsvinde, indtil brugeren har fulgt anvisningerne på skærmen.

→ http://www.where-is-the-party.com/

One Comment on “DinahMoe leger med interaktiv lyd – Vi har set på de bedste

[…] Kampagnens hjemmeside vandt den populære “Site of the day”-Award af velrenommerede The FWA. B-Reel, der har været med til at udvikle kampagnen, er i skrivende stund nomineret til “Agency of the Year 2013″. Bureauet med de svenske rødder, har de senere år for alvor fået etableret sig i branchen, hvilket blandt andet har smittet af på deres svenske kollegaer DinahMoe. […]

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *