Close

22. maj 2014

#throwbackthursday: humme & Solo Solito

Denne uges #throwbackthursday går ud til humme & Solo Solito. Med deres patent-pending catchphrase “Kæh-lo-kæh” har ordjonglørene humme og Solo Solito skabt letfordøjelig entertainment med en imponerende gæsteliste.

[box type=”shadow” align=”alignright” width=”400″ ]humme & Solo Solito
Album: “Kæh-lo-kæh!?!”
Udgivelsesdato: 06. juni 2012

Vil du vide mere?
Facebook: humme & Solo Solito

Lyt med Spotify
[spotifyplaybutton play=”https://play.spotify.com/album/4aHeJoylc1q6SaBkORrWvr” size=”380″ sizetype=”width”][/box]

Albummet udkom tilbage i 2012, men har faktisk været længe undervejs inden. Således kunne vi allerede i 2010 nyde gæsteoptrædende Pede B og Jøden i topform på singleudspillet “Fedt når jeg rapper”.

Ikke dybsindet, men rendyrket underholdning

Ventetiden var det værd, selvom der er ikke tale om dybsindet musik på albummet “Kæh-lo-kæh”. Nummeret “Automato De Punani” er en vidnesbyrd på postulatet. Her formulerer duoen og Verb Ink sig frem til et omkvæd der lyder “Vi putter rap ind, punani kommer ud”. Men fuck it. Med scenens mest uundgåelige navn Es i ryggen, har holdet fået produceret en kavalkade af genrens mange facetter. Her kompenseres dybde med selvsikker attitude, veltrimmet flow, fandenivoldskhed og spas i lange baner. Skrupskør til det sidste.

GAFFA anmeldte albummet med 3 ud af 6 stjerner. Anmelderen Maria Therese Seefeldt Stæhr skriver bl.a. at produktionen lider under, at der blev leget “lidt i alle ender af den musikalske skala, og på den måde bliver både 8-bit, electro, r&b, syng-med-pop og alt det imellem vist frem i manegen”. Den manglende røde tråd skyldes nok i mindre grad Es‘ frie tøjler i produktionen, men mere en manglende selvforståelse af egne talenter. Det ene er, at man kan rappe hen over hvilken som helst beat. Det andet er, hvor man som musiker føler sig hjemme.

Der er mere på vej…

…bare ikke som duo. I skrivende stund arbejder Solo Solito på sit mixtape “Que lo que cipah vol. 1”, der blandt andet får besøg af Nappion, Magermayn, Face it og Supajan. I mens har humme forleden offentliggjort, at han p.t. arbejder på at finde sin egen stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *