Close

27. maj 2014

Bandportræt: Komodo Wagon

Dette indlæg blev første gang udgivet 10. november 2008 på Soundiac.com. Indlæggene er del af Soundiac.com’s omfattende arkiv fra 2008 – 2013 og fremstår uredigeret. Se hvordan bloggens skriverier har udviklet sig gennem årene og find glemte guldkorn i arkiverne. Find mere på soundiac.com/arkiv

Komodo Wagon er hard rock når det er bedst. Det portugisiske band har allerede afleveret en EP der står til et solidt 12-tal. EP’en hedder “The Devil Rock Diaries”, som får en opfølger den 12. januar 2009 – som bliver bandets debut album “Old Beauty and the Broken Cross”.

“Old Beauty & the Broken Cross” er oversat fra portugisisk og betyder “Linda Velha & Cruz Quebrada”. Dette er forstader til Lissabon og her har bandet deres øvelseslokaler og studio. Pladen er mastered af ingen anden en Howie Weinberg. Weinberg har også stået for mastering af blandt andet Nirvana, Deftones og senest The Killers. Det er uden tvivl et tegn på kvalitet – og når man har fået hørt bare en af deres sange, så er man helt sikker på, at de nok skal blive til noget stort.

Motoren bag bandet er uden tvivl den kanadiskfødte Troy Perlic. Han er et kendt navn indenfor den britiske hard rock scene, hvor han har spillet i bandet Five Hundred & Crave. Guitarist, sangskriver, sanger og producer Perlic og bandet opnåede stor respekt hos kritikere, fans og hard rock scenen. Men bandets selvdestruktive adfærd, gjorde at Five Hundred & Crave gik i opløsning. Troy Perlic flyttede fra England til Portugal og grundlagde her Komodo Wagon. Troy Perlic får hjælp af Marco (Bass), To Almeida (Lead Guitar) og Rui (Drums).

Første gang jeg hørte Komodo Wagon var på GarageBand.com tilbage i oktober. Her verserede deres PR-single “Citizen Doe”. En rigtig ørehænger. Så jeg googlede efter Komodo Wagon og fandt da hurtig ud af, at de har udgivet en EP på bl.a. iTunes. Komodo Wagon er talenter på vej op til at blive et af de helt store navne. Lyden er hard rock, men Troy Perlic formår at sætte sit eget geniale præg på lyden, så man bare bliver bidt af det.

Diskografi:
The Devil Rock Diaries – EP (2007) – iTunes
Old Beauty & the Broken Cross – LP (12. januar 2009)

Links:
Komodo Wagon på Reverb Nation
Komodo Wagon på MySpace
Komodo Wagon på Garage Band

Rock ‘n’ Roll

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *